Å skrive er å skape.

Min drivkraft som forfatter er å løfte frem historier som er ukjente, eller i liten grad har vært belyst . Siden jeg debuterte som sakprosaforfatter i 2012, med Malangseidet-ulykka - Hendelsen som rystet hele Norge, har jeg skrevet Kirkene i Troms (bind 1 og 2) og Ågot Gjems Selmer - Brytningstid. Jeg skriver også skjønnlitterært. Jeg har bidratt i antologiene Alt er mulig (2013) og Magiske gatelys (2015), samt skrevet en rekke noveller og serier for Egmont.

Bøker:

Ågot Gjems Selmer - Brytningstid

Ågot ser Lofotens sorte, nakne fjell, og tenker med vantro på at det fortsatt er et par dagsreiser til de er fremme – enda lengre nord.

Ågot Gjems Selmer (1857–1926) fra Kongsvinger var eldste datter i en velstående familie. Da hun var 12 år, måtte de forlate alt og flytte til Kristiania. Der fulgte Ågot sitt kunstnerkall og ble skuespiller, i strid med slektens og samfunnets forventninger.

Den lovende karrieren ble brutt da hun møtte sitt livs kjærlighet, og han ble utnevnt til distriktslege i Balsfjord. Overgangen til de veiløse, grisgrendte bygdene, der Ågot måtte hjelpe til i behandlingen av dødssyke pasienter, fødte en ny bevissthet. Hun grep pennen og ble med tiden en kjent forfatter, foredragsholder og samfunnsdebattant.

I boken bringes Ågot Gjems Selmers liv og verk frem i lyset, og samtidig gis et tidsbilde fra Norge i brytningstid. Boken viser hvordan en viljesterk og utradisjonell kvinne påvirket fordommer og vedtatte sannheter, og dermed bidro til utviklingen av samfunnet.

Boka lanseres 28. september 2019 kl. 1400 i Balsfjord kirke.

For bestilling og mer informasjon, se Orkana forlag.

 

 
Forside bind II.jpg

Kirkene i Troms bind II:

For første gang blir kirkene i Troms omtalt i et samlet bokverk. Forfatterne har reist rundt i hele fylket og hentet informasjon og bilder fra store og små kirkebygg.

Dette er andre bind av i alt tre om kirkene i Troms. Hvorfor ble kirkebyggene plassert der de står i dag? Hvem jobbet for deres tilblivelse, og hvordan fikk de dette til? Hvordan er kirkene utsmykket, og hvordan har de forandret seg gjennom årene? Gjennom tekst og bilder blir hvert kirkebygg grundig og respektfullt presentert. Her får du vite historien bak tilblivelsen av kirkene, du får innblikk i store og små hendelser, og detaljer omkring bygging og interiør.

Bok i nord forlag, 2016. Bestill portofritt her: bokinord.no

 

 
Forside bind I.jpg

Kirkene i Troms bind I:

For første gang blir kirkene i Troms omtalt i et samlet bokverk. I dette første bindet finner du 32 av kirkene, fra Kvænangen og Skjervøy i nord til Harstad og Kvæfjord i sør.

Gjennom tekst og bilder blir hvert kirkebygg grundig og respektfullt presentert. Her får du vite historien bak tilblivelsen av kirkene, du får innblikk i store og små hendelser, og detaljer omkring bygging og interiør. Forfatterne har tatt i bruk både skriftlige og muntlige kilder.

Bok i nord forlag, 2015. Bestill portofritt her: bokinord.no

 

 
Magiske gatelys antologi 2015.jpg

Magiske gatelys – en juleantologi.

Over 50 kjente og ukjente norske forfattere har valgt å gå sammen og gi en håndsrekning til Erlend Johannesen og hans medarbeidere ved barnehjemmet Streetlight i Tacloban på Filippinene.

Gjennom forlagets salg av Juleantologien Magiske Gatelys går overskuddet uavkortet til barnehjemmet Streetlight.

Prego Mobile forlag, 2015. Bestill boka her: pregomobile.no

 

 
Alt er mulig antologi 2013.jpg

Alt er mulig – motivasjonsbok til grå dager.

Alle mennesker opplever perioder i livet hvor alt kjennes tungt. Gråsvarte dager der ingenting frister, og motivasjonen til å gjøre noe er borte.

I denne boka er det samlet tekster som motiverer og oppmuntrer, tekster som gir refleksjon og ettertanke. Ei bok til glede, nytte og oppmuntring.

Antologi, Mamru media forlag, 2013. Bestilles her: nb-no.facebook.com

 

 
Malangseidetulykka.jpg

Malangseidet-ulykka: Hendelsen som rystet hele Norge

Da det grydde av dag 5. oktober 1938, var et bygdesamfunn i Troms blitt 12 menneskeliv fattigere. Hendelsen sendte sjokkbølger utover landet. De skulle jo bare ro ut til melkebåten. De skulle jo bare gjøre de samme, dagligdagse ærendene som de alltid hadde gjort. Men denne morgenen gikk noe fryktelig galt.

Hvordan kunne det skje? Hadde noen skyld? Hvordan fulgte storsamfunnet opp? Hvordan ble de etterlatte tatt hånd om? I denne boka får du vite alt som skjedde før, under og etter den dramatiske Malangseidet-ulykka. Du får lese intervjuer med de få gjenlevende tidsvitnene, og du får innblikk i datidas etterforskning, livsvilkår og tenkemåte.

Midt-Troms museum forlag, 2012. Bestill her: mtmu.no